Стрічка новин
Будьте обережні на воді: Літо – пора відпусток і відпочинку в єднанні з природою на свіжому повітрі. У спекотні літні дні найкращим засобом охолодження 102: що трапилось? з 21 по 27 вересня 2020 року: Протягом звітного періоду до Лебединського відділення поліції надійшло 127 заяв та повідомлень громадян, з них 8 на момент реєстрації містили Нехай веселковою буде стежина: Більше тридцяти років на небосхилі Лебединщини усіма своїми барвами сяє віднедавна вже народний хореографічний колектив «Веселка» на чолі з чарівною У Лебедині сталася жахлива аварія: Водій, який рухався на великій швидкості по вул.Гастелло, 61, не впорався з керуванням та вилетів прямісінько на подвір’я житлового будинку. Відно­вив свою роботу вокзал станції Лебединська: 1 червня 2020 року, відно­вив свою роботу вокзал станції Лебединська. Приміські каси починають свою роботу з 4:30. Молодi були ми: Випускники Лебединського медичного училища імені професора М.І. Сітенка працюють у різних куточках України і далеко Наш Марк: Збірна команда Харківського національного університету внутрішніх справ посіла ІІІ загальнокомандне місце за результатами чемпіонату ФСТ «Динамо» України з легкої атлетики 102: що трапилось? з 1 по 7 листопада 2021 року: Протягом звітного періоду до відділення поліції №3 (м.Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області надійшло 144 заяви та повідомлення громадян, Навчання машиністів-кочегарів котельні: Обслуговування парових та водогрійних котлів, які працюють на твердому паливі здійснюють робітники за професією «Машиніст ( кочегар) котельної». Ця професія Поліцейські викрили у шахрайстві жителя Лебединщини: Більш ніж п‘ять тисяч гривень збитку спричинив чоловік своїй сусідці, видуривши у неї спочатку мобільний телефон, а потім гроші.

Активно вирощувати і збирати зимовий гриб у нас розпочали лише 10-15 років тому. А особливою популярністю він користується в Азіатських країнах.

Дякуючи високому вмісту амінокислот і білка (28-33 відсотка), цей гриб дає виключну користь у порівнянні із деякими ягодами, овочами, фруктами. Містить також такі мікроелементи, як калій, мідь, фосфор, цинк. Їстівна цінність цього гриба (в розрахунку на 100 гр): калорії – 22 ккал; білки – 2,2 гр; жири – 1,2 гр; вуглеводи – 0,5 гр.

Зимовий гриб добре переносить морози, тому його можна збирати замороженим, відталим. Використовують свіжі гриби, попередньо їх відваривши протягом 20 хвилин. Гриби також можна солити, маринувати, тушкувати.

Ці зимові гриби ми збирали 24 січня цього року під Лебедином.

Василь СЕМЕНЕНКО,

грибник-любитель, м.Лебедин.

Додати коментар